Geneeskundestudenten van het LUMC en de Universiteit Leiden krijgen te maken met een vast AI-vak in het curriculum. In jaar één krijgen studenten les in kunstmatige technologie in combinatie met geneeskunde.
De eerste editie van het vak heeft inmiddels plaatsgevonden in de vorm van een themaweek, waarin studenten meegenomen werden in alle aspecten die bij AI en technologie komen kijken. Hoe pas je kunstmatige intelligentie en medische technologie effectief toe? En wat is je rol hierin als arts, bijvoorbeeld op ethisch gebied? Hoe evalueer je kritisch? Geneeskundestudenten van het LUMC/Universiteit Leiden worden hier in jaar één al op voorbereid.
Er werd inhoudelijk op verschillende vormen van AI ingegaan, zoals op predictiemodellen, beeldherkenning en taalmodellen. En hoe deze effectief in te zetten. Ook werd er gekeken naar andere medische technologieën die al decennialang worden ontwikkeld en gebruikt in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan een bloeddrukmeter, een MRI-scanner of een operatierobot. Door deze lange geschiedenis is er in de medische technologie veel kennis en ervaring over hoe je een goed product kan ontwikkelen.
Telefoon Redactie
071 - 5425160